Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY Reşadiyede
1 sayfadaki 1 sayfası
Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY Reşadiyede
Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY, Tokat milletvekilleri Zeyid ASLAN ve Prof. Dr. Osman DEMİR, Tokat Vali Vekili Şükrü ÇAKIR, İl Kültür ve Turizm Müdürü ile beraberinde daire amirleri İlçemizi de ziyaret etti.
İlçemizi turizm yönünden temsil eden Başta Reşadiye Kaplıcaları olmak üzere Zinav Gölü Mesire alanını da gezdi. Bakan GÜNAY’ı İlçede kalabalık bir halk topluluğu karşıladı. Hükümet binası önünde toplanan Reşadiyeliler halk oyunları eşliğinde sayın bakanı karşıladılar. Karşılamanın ardından Niksar Kaymakamı ve Reşadiye Kaymakam Vekili Sayın Uğur TURAN halka hitaben bir konuşma yaptı.
Sayın TURAN konuşmasında
“Reşadiyeliler İlçesini, köyünü hiç unutmuyor. Aradan yıllar geçse de tarih, kültür hayranı olan siz bakanımızı da hiç unutmayacaktır. Toprağı sabun, suyu hamam odunu mum olan, 1906 yılında kurulan, adını Sultan Mehmet Reşat’tan alan Reşadiye muhteşem coğrafyasıyla mesire alanlarıyla, her yönüyle harika coğrafyasıyla ve incinsen de incitme diyenlerin izinden giden insanlarıyla, gelin tanış olalım işi kolay kılalım, sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz diyenlerin izinden giden insanlarıyla, dinlenmemek üzere yola çıkan insanlar asla ve asla yorulmazlar diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden idarecileriyle, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen hizmet erleriyle, el birliği gönül birliği yapan sivil toplum örgütleriyle bir güzel ilçedir ve bu ilçe tüm güzellikleriyle sizin önünde saygıyla eğilmektedir ve bende bu güzel insanların önünde eğilmekten onur duyuyorum.” Dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Sayın GÜNAY'da yaptığı konuşmasında;
“Ben Tokat’a geldiğimde değerli partili arkadaşlarım, CHP’li parti yöneticileri beni hep birlikte karşıladılar bundan çok duygulandım, bu sabah da bir de MHP’li milletvekili arkadaşım bizlere katıldı. Burada da zannediyorum ki aranızda farzlı siyasi partilerden arkadaşım kardeşlerim var ben de hepinizi hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin sizleri selamlıyorum. Ülkemizin gelişmesi için ileri gitmesi için buna ihtiyaç var. Seçimi seçim sandığında bırakıp hizmeti beraberce yapmalıyız. Tokatta bunu gördüğüm için gerçekten çok seviniyorum. Burada bir küçük topluluğu selamlayacağımı düşünüyordum neredeyse bir seçim kalabalığından daha büyük bir kalabalıkla buraya toplanmışsınız. Tokatta, Reşadiye’de gördüğüm bu ilgiyi hayatım boyunca kalbimde bir Reşat Altını gibi saklayacağım. Çocuklarının sofrasının ailesinin yuvasının bereketinin artması için umutlarını sırtlarına sarıp nasıl göç ettiklerini Reşadiye’de yaşayanlardan çok daha fazlasının İstanbul’da, Almanya’da yaşadığını biliyorum. Şimdi bütün gücümüzle insanlarımızın doğduğu topraklarda göçmeden başka yere, başka yere kaçmadan kendi doğduğu topraklarda bolluk ve bereket içinde yaşamasını sağlamaya çalışıyoruz. Geçmişte siyaset kavga gibi, çatışma gibi algılanıyordu. Bir ülkede yaşayan insanların farklı görüşleri olabilir ama nasıl kavga konusu olabilir. Hepimiz çocuklarımız daha iyi iş sahibi olsun da iyi okullarda okusun. Biz bunun için yarışmalıyız. İnşallah biz siyaseti kavga konusu olmaktan çıkarıyoruz ve bir hizmet yarışı olmaya dönüştüreceğiz. Zinav Gölünün turizme kazandırılması için çalışmalar başlatacağız dedi” ve birlik ve beraberlik mesajları verdi.
1 sayfadaki 1 sayfası