ibb:1 TOKATSPOR:2 TÜRKİYE KUPASI
1 sayfadaki 1 sayfası
ibb:1 TOKATSPOR:2 TÜRKİYE KUPASI
TBERİKLER TOKATSPOR
TOKATSPOR MAÇINDAYDIM!
Olimpiyat Stadı’nda kupa akşamı, saatler 20’yi gösteriyor. Süper Lig’den Büyükşehir Belediyespor ile İkinci Lig klasman dördüncü gruptan Tokatspor 11’leri seremonide. Tribünde 300 civarı Tokatspor taraftarı var. Büyükşehir’li var mı bilmiyorum açıkçası?
Maçı Ümit Milli Takım Hocalarından Hami Mandıralı da izliyor.
Zaman zaman hocanın esprilerine gülüyoruz, zaman zaman oyuna bakış açımıza yaptığı katkıyla keyifleniyoruz..
Maç başlıyor…
Süper Lig ekibinde defans göbeğinde Büyükşehir’e Beşiktaş’lı Bobo’nun tavsiyesiyle gelen genç Brezilyalı Marcus Cesario, ön libero Süper Lig’in iyi defansif ota sahalarından Razundara Tjikuzu, forvette Denizlispor’dan futbolumuza giriş yapan Adriano oynuyor, Marcus Barbosa ile birlikte toplamda 4 yabancısı var Büyükşehir’in.
Türk futbolunun isimli kahramanlarından Okan Buruk cabası…
60 numaralı forması ile memleketi Tokatspor’a karşı sahaya çıkan Serhat Gülpınar’ı unutmayalım.
Bu arada Tokatspor’un en önemli oyuncusu Süper Lig tecrübeli Atilla Birlik çapraz bağlarındaki sakatlık nedeniyle tribünde.
İkinci Lig klasman grubu ekibi Tokatspor Fortis Türkiye Kupası’nda gruplara çıkma hayali ile Büyükşehir Belediye karşısında ter döküyor.
Kağıt üzerinde gerçekten hayal gibi…
Büyüküşehir nere Tokat nere! Arada koskoca Bank Asya Ligi var mesela.
Büyükşehir ilk düdükle birlikte rakip yarı sahayı her noktadan kullanmaya başlıyor.
İki kanat, göbek ve havadan ama çok etkisiz atak girişimleri…
Sonra Adriano karşı karşıya kalıp yüzde yüz bir pozisyon kaçırıyor.
Tokatspor kalecisi Mehmet Dönmezdemir müthiş toplar çıkarıyor ardı ardına...
Bu arada iftarını açan koşuyor maça, Tokatspor’lu taraftar sayısı gittikçe artıyor tribünlerde.
Sahadaki Tokatspor direncide.
Hatta birkaç defa Büyükşehir alanına tehlikeli gidiyorlar.
Tribünlerden duyduğumuz “yönetim uyuma taraftara sahip çık” gürültüsü pek bir garibimize gidiyor.
Ne bu şimdi durup dururken!
Sonradan öğreniyoruz, Tokatspor’a az sayıda bilet verilmiş, gelen seyirciler gişelerde bilet satılmadığı için (bilet yokmuş) dışarıda kalmış.
Tokat yöneticilerine telefon üstüne telefon geliyor.
Maçı izleyemiyorlar içeri giriş taleplerine cevap vermekten.
Garip!! 60 bin koltuk boş.
Bu arada Habertürk Spor Servisi Yatara’nın transferi bilgisini geçiyor.
Hami Mandıralı’nın görüşünü merak ediyorum..
Hoca yorum yapmıyor.
Bir Karadeniz hikayesi anlatıyor.
Faroz’dan, 1996’daki maçtan falan konuşuyoruz.
Tekrar sahaya dönersek bir taraftan haklı Tokat taraftarı, bir taraftan tuhaf bir “Süper Lig taraftarı” popülizmi içinde hemşerileri Büyükşehir formalı Serhat aleyhine mırıldanmaya başlıyorlar.
Adam sırtına Tokat’ın plakası olan “60’ı” geçirmiş, daha ne yapsın?
Ne bu şiddet ne bu celal!
Devre golsüz, Büyükşehir’in işi ikinci yarıda bitireceği düşüncesindeyiz.
Arada büyük fark var çünkü.
53’de oyuna Bebbe (Alper Aydın) alınıyor.
Hani iki sezon önce Diyarbakır’da bir yönetici tarafından tekmelenince tanışmıştık kendisiyle.
Uzatmayalım Bebbe girince Büyükşehir daha güçlü haliyle, Abdullah Avcı işin uzamasından huzursuz zaten hep ayakta.
Bebbe pozisyonlara girip korkutuyor Tokat’ı.
İkinci yarıda Tokat 4-5-1’i sabırla koruyor, ancak ilerideki Süper Lig tecrübeli Bülent Karaman’ın orta saha ile koordinasyonu kopuk ve Bülent pek bu durumu ortaya koşup giderme derdinde değil.
Tokat hocası Namık Altınsoy Bülent’i 70’de oyundan alıyor sahaya Şinasi sürülüyor.
Bülent karara pek tepkili el-kol-yüz-göz koordinasyonundaki başarısı dikkat çekici.
Hoca bunu yedek kulübesine çağırıyor, Bülent doğru soyunma odasına.
Son derece sinir bir durum…
Neyse haklı olan Hoca, çünkü oyuna giren Şinasi orta alan ile kontağı kuruyor, çok koşup pres yapıyor.
Tokatspor pozisyon buluyor. Büyükşehir müşkül durumlarda kalıyor.
Tjikuzu’nun kişisel gayreti kolektif oyun yoksunluğunu iyici belirginleştiriyor.
Oyuna sonradan giren İlyas Kahraman’da hareket getirmiyor.
89’da bir sağ kanat ortası geliyor ve işte herkesin baştan beri beklediği son.
Bebbe kafayla 1-0 yapıyor... Artık maç bitecek, herkes eve gidecek.
Yok öğle değil.
90 artı 3’te yine bir orta içeriye kafayı bizim kural tanımaz Bülent’in yerine giren Şinasi vuruyor 1-1…
Tribünde artık bir ciddi taraftar topluluğu var (kapıları ikinci yarıda açmış olabilirler) ve haklı olarak çıldırıyorlar…
Maç uzuyor…
İlginç..!
Uzatmalarda yine arada iki lig farkı yok…
Tokat direniyor. Bakmayın direniyor dediğime zaten baskı da yok.
Büyükşehir yalandan oynuyor.
16 numaralı Uğur Işıkal’ı ayrı tutarım…
Hakem ilk 15 dakikanın uzatmasını uzatıyor da uzatıyor..
Bebbe ceza alanında yerde.
Tokat oyuncuları yürüyor topla Şinasi ceza sahasına kadar yaklaşıyor.
Hakem ikili mücadelede onun aleyhine çalıyor düdüğü.
Stoper Marcus Cesario gelip basıyor Şinasi’ye.
Ortalık duman
Hakem yardımcıya koşuyor.
Aynı fikirdeler..
Cesario’ya kırmızı kart!!
Büyükşehir 10 kişiye düşünce Büyükşehir olma özelliğini kaybetmiyor ama zaten kondisyonu bir Süper Ligi takımı kadar olmayan Tokat bir nebze nefes eşitliği sağlıyor.
İkinci uzatma devresi bir hızlı hücum bir kale sahası karambolü.
Mustafa Ceviz golünü atıyor.
Bitime 10 dakika kala Tokat milletvekilleri ve yönetim kurulu şeref locasında kucak kucağa.
Oyuncular Olimpiyat Stadı’nın doğu tribününde Bordo-Beyaz renkler arasında kayboluyor.
Büyükşehir 10 dakika uğraşıyor olmuyor..
Tokat gruplara kalıyor.
Büyükşehir yerinde sayıyor.
Başkan Göksel Gümüşdağ mütebessim.
Gözleri Tokat tribünlerindeki cümbüşte.
Tokat Milletvekilleri ve yönetim kurulu soyunma odasına giderken, stadı terk ediyoruz.
Oyundan alındığı için yaptığı hareketler yüzünden Bülent’in kadro dışı bırakılması gereği hasıl olmuştur diye düşünüyorum kendi kendime.
Neyse beni ilgilendirmez.
Trabzonspor tarihinin en kariyerli ismi Hami Mandıralı ile vedalaşıyoruz.
Hoca bizi çok güldürdü. Tadı damağımızda kaldı esprilerinin…
Unutmadan anladığım kadarıyla hocanın favorisi Adem Sağlam.
Forma numarası “61” Adem’in!
Yüzlerce araç konvoyu ile Olimpiyat’dan ayrılıyoruz..
Tokat bayram yaşıyor.
Sonra karşıya geçmek için iki saat kamyon trafiği.
Bir daha buraya maça falan gitmem.
Yada giderim giderim.
Büyükşehir futbol takımı yerine Metro yaparsa mesela!
TOKATSPOR MAÇINDAYDIM!
Olimpiyat Stadı’nda kupa akşamı, saatler 20’yi gösteriyor. Süper Lig’den Büyükşehir Belediyespor ile İkinci Lig klasman dördüncü gruptan Tokatspor 11’leri seremonide. Tribünde 300 civarı Tokatspor taraftarı var. Büyükşehir’li var mı bilmiyorum açıkçası?
Maçı Ümit Milli Takım Hocalarından Hami Mandıralı da izliyor.
Zaman zaman hocanın esprilerine gülüyoruz, zaman zaman oyuna bakış açımıza yaptığı katkıyla keyifleniyoruz..
Maç başlıyor…
Süper Lig ekibinde defans göbeğinde Büyükşehir’e Beşiktaş’lı Bobo’nun tavsiyesiyle gelen genç Brezilyalı Marcus Cesario, ön libero Süper Lig’in iyi defansif ota sahalarından Razundara Tjikuzu, forvette Denizlispor’dan futbolumuza giriş yapan Adriano oynuyor, Marcus Barbosa ile birlikte toplamda 4 yabancısı var Büyükşehir’in.
Türk futbolunun isimli kahramanlarından Okan Buruk cabası…
60 numaralı forması ile memleketi Tokatspor’a karşı sahaya çıkan Serhat Gülpınar’ı unutmayalım.
Bu arada Tokatspor’un en önemli oyuncusu Süper Lig tecrübeli Atilla Birlik çapraz bağlarındaki sakatlık nedeniyle tribünde.
İkinci Lig klasman grubu ekibi Tokatspor Fortis Türkiye Kupası’nda gruplara çıkma hayali ile Büyükşehir Belediye karşısında ter döküyor.
Kağıt üzerinde gerçekten hayal gibi…
Büyüküşehir nere Tokat nere! Arada koskoca Bank Asya Ligi var mesela.
Büyükşehir ilk düdükle birlikte rakip yarı sahayı her noktadan kullanmaya başlıyor.
İki kanat, göbek ve havadan ama çok etkisiz atak girişimleri…
Sonra Adriano karşı karşıya kalıp yüzde yüz bir pozisyon kaçırıyor.
Tokatspor kalecisi Mehmet Dönmezdemir müthiş toplar çıkarıyor ardı ardına...
Bu arada iftarını açan koşuyor maça, Tokatspor’lu taraftar sayısı gittikçe artıyor tribünlerde.
Sahadaki Tokatspor direncide.
Hatta birkaç defa Büyükşehir alanına tehlikeli gidiyorlar.
Tribünlerden duyduğumuz “yönetim uyuma taraftara sahip çık” gürültüsü pek bir garibimize gidiyor.
Ne bu şimdi durup dururken!
Sonradan öğreniyoruz, Tokatspor’a az sayıda bilet verilmiş, gelen seyirciler gişelerde bilet satılmadığı için (bilet yokmuş) dışarıda kalmış.
Tokat yöneticilerine telefon üstüne telefon geliyor.
Maçı izleyemiyorlar içeri giriş taleplerine cevap vermekten.
Garip!! 60 bin koltuk boş.
Bu arada Habertürk Spor Servisi Yatara’nın transferi bilgisini geçiyor.
Hami Mandıralı’nın görüşünü merak ediyorum..
Hoca yorum yapmıyor.
Bir Karadeniz hikayesi anlatıyor.
Faroz’dan, 1996’daki maçtan falan konuşuyoruz.
Tekrar sahaya dönersek bir taraftan haklı Tokat taraftarı, bir taraftan tuhaf bir “Süper Lig taraftarı” popülizmi içinde hemşerileri Büyükşehir formalı Serhat aleyhine mırıldanmaya başlıyorlar.
Adam sırtına Tokat’ın plakası olan “60’ı” geçirmiş, daha ne yapsın?
Ne bu şiddet ne bu celal!
Devre golsüz, Büyükşehir’in işi ikinci yarıda bitireceği düşüncesindeyiz.
Arada büyük fark var çünkü.
53’de oyuna Bebbe (Alper Aydın) alınıyor.
Hani iki sezon önce Diyarbakır’da bir yönetici tarafından tekmelenince tanışmıştık kendisiyle.
Uzatmayalım Bebbe girince Büyükşehir daha güçlü haliyle, Abdullah Avcı işin uzamasından huzursuz zaten hep ayakta.
Bebbe pozisyonlara girip korkutuyor Tokat’ı.
İkinci yarıda Tokat 4-5-1’i sabırla koruyor, ancak ilerideki Süper Lig tecrübeli Bülent Karaman’ın orta saha ile koordinasyonu kopuk ve Bülent pek bu durumu ortaya koşup giderme derdinde değil.
Tokat hocası Namık Altınsoy Bülent’i 70’de oyundan alıyor sahaya Şinasi sürülüyor.
Bülent karara pek tepkili el-kol-yüz-göz koordinasyonundaki başarısı dikkat çekici.
Hoca bunu yedek kulübesine çağırıyor, Bülent doğru soyunma odasına.
Son derece sinir bir durum…
Neyse haklı olan Hoca, çünkü oyuna giren Şinasi orta alan ile kontağı kuruyor, çok koşup pres yapıyor.
Tokatspor pozisyon buluyor. Büyükşehir müşkül durumlarda kalıyor.
Tjikuzu’nun kişisel gayreti kolektif oyun yoksunluğunu iyici belirginleştiriyor.
Oyuna sonradan giren İlyas Kahraman’da hareket getirmiyor.
89’da bir sağ kanat ortası geliyor ve işte herkesin baştan beri beklediği son.
Bebbe kafayla 1-0 yapıyor... Artık maç bitecek, herkes eve gidecek.
Yok öğle değil.
90 artı 3’te yine bir orta içeriye kafayı bizim kural tanımaz Bülent’in yerine giren Şinasi vuruyor 1-1…
Tribünde artık bir ciddi taraftar topluluğu var (kapıları ikinci yarıda açmış olabilirler) ve haklı olarak çıldırıyorlar…
Maç uzuyor…
İlginç..!
Uzatmalarda yine arada iki lig farkı yok…
Tokat direniyor. Bakmayın direniyor dediğime zaten baskı da yok.
Büyükşehir yalandan oynuyor.
16 numaralı Uğur Işıkal’ı ayrı tutarım…
Hakem ilk 15 dakikanın uzatmasını uzatıyor da uzatıyor..
Bebbe ceza alanında yerde.
Tokat oyuncuları yürüyor topla Şinasi ceza sahasına kadar yaklaşıyor.
Hakem ikili mücadelede onun aleyhine çalıyor düdüğü.
Stoper Marcus Cesario gelip basıyor Şinasi’ye.
Ortalık duman
Hakem yardımcıya koşuyor.
Aynı fikirdeler..
Cesario’ya kırmızı kart!!
Büyükşehir 10 kişiye düşünce Büyükşehir olma özelliğini kaybetmiyor ama zaten kondisyonu bir Süper Ligi takımı kadar olmayan Tokat bir nebze nefes eşitliği sağlıyor.
İkinci uzatma devresi bir hızlı hücum bir kale sahası karambolü.
Mustafa Ceviz golünü atıyor.
Bitime 10 dakika kala Tokat milletvekilleri ve yönetim kurulu şeref locasında kucak kucağa.
Oyuncular Olimpiyat Stadı’nın doğu tribününde Bordo-Beyaz renkler arasında kayboluyor.
Büyükşehir 10 dakika uğraşıyor olmuyor..
Tokat gruplara kalıyor.
Büyükşehir yerinde sayıyor.
Başkan Göksel Gümüşdağ mütebessim.
Gözleri Tokat tribünlerindeki cümbüşte.
Tokat Milletvekilleri ve yönetim kurulu soyunma odasına giderken, stadı terk ediyoruz.
Oyundan alındığı için yaptığı hareketler yüzünden Bülent’in kadro dışı bırakılması gereği hasıl olmuştur diye düşünüyorum kendi kendime.
Neyse beni ilgilendirmez.
Trabzonspor tarihinin en kariyerli ismi Hami Mandıralı ile vedalaşıyoruz.
Hoca bizi çok güldürdü. Tadı damağımızda kaldı esprilerinin…
Unutmadan anladığım kadarıyla hocanın favorisi Adem Sağlam.
Forma numarası “61” Adem’in!
Yüzlerce araç konvoyu ile Olimpiyat’dan ayrılıyoruz..
Tokat bayram yaşıyor.
Sonra karşıya geçmek için iki saat kamyon trafiği.
Bir daha buraya maça falan gitmem.
Yada giderim giderim.
Büyükşehir futbol takımı yerine Metro yaparsa mesela!
1 sayfadaki 1 sayfası